Sakarya Patlamasında “Çelişkili Verilerle” Son Durum: En Az 4 Kişi Yaşamını Yitirdi, 97 Yaralı

Bugün Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlama sonrası kaç kişinin yaşamını yitirdiği konusunda çelişkili veriler dolaşımda. Ajanslara “en az” 4 kişinin yaşamını yitirdiği şeklinde bilgiler verilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, fabrikadaki yangının tamamen söndürüldüğünü belirterek, “7 kişilik bir kaybımız var, 4’ü vefat. 3’ünü de arama tarama çalışmalarına devam ediyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, “1’i ağır 74 yaralı mevcut. Vefat sayısı ise 2” diye konuştu.

AFAD’ın Hendek bölgesindeki deprem kayıt cihazlarına göre, ilk patlama 11:05’te olmak üzere saat 11:15 ve 11:18’de üç güçlü patlama kaydedildi. İlk patlama aşırı sıcakta dışarıda bekleyen havai fişeklerin ısınması ile gerçekleşti. Bu patlamanın ardından yangın çıktığı ve patlama sırasında işçilerin büyük bir kısmının içeride bulunduğu öğrenildi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG), “Bu fabrikada geçtiğimiz yıllarda meydana gelen ölümlerin olduğu patlamalarda 5 işçi hayatını kaybetmiş ve 100’e yakın işçi yaralanmıştı” şeklinde bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Medyascope muhabiri Fırat Fıstık’ın sosyal medya paylaşımında bildirdiğine göre de, patlamadan sonra halen bulunamayan 50 işçinin yakınları, kurulan çadırlarda haber bekliyor.