“Bu Vesile ile” Yaşamını Yitiren İşçilere Başsağlığı(!)

Dün Sakarya-Hendek’te meydana gelen patlama sonrası yaşamını yitirenlerin sayısı 7’ye ulaştı. Daha önce de patlamaların olduğu, her patlama sonrası isim değiştiren Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasının genel müdürü Yaşar Coşkun, aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı. Coşkun, 2009, 2011 ve 2014’te patlamaların yaşandığı fabrikanın, devlet iktidarının “kendine has” yalan söyleme tarzına uygun şekilde ”Avrupa’nın en büyük ve en güvenli havai fişek fabrikası” olduğunu iddia etmişti.

Hal böyle olunca, Coşkun’a ve mensubu olduğu patron örgütüne, iktidar cenahından “başsağlığı” ve destek mesajları gelmekte gecikmedi. AKP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Parlamento’nun Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Vildan Yılmaz Gürel, Yaşar Coşkun’u “MÜSİAD Sakarya Başkanı” titriyle etiketleyerek, geçmiş olsun mesajı yayınlarken, aynı mesajda “bu vesileyle” ibaresi kullanarak, işçilere sözde başsağlığı diledi. Gürel, söz konusu mesajı daha sonra sildi.

Öte yandan MÜSİAD da, yayınladığı sosyal medya mesajında, yaşamını yitiren işçileri zikretmeye bile gerek duymadan Yaşar Çoşkun’a destek vermek amacıyla, bölgeye adeta “çıkarma” yapacağını duyurdu.