ABD’de “Covid-19 Partisine” Katılan Adam Yaşamını Yitirdi

A worker cleans a plastic barrier used for social distancing at the Sherbet club ahead of bars and night clubs reopening nationwide after the Thai government extended an emergency decree until the end of July in a bid to avoid the risk of a second wave of the spread of the coronavirus disease (COVID-19) in Bangkok, Thailand, June 30, 2020. REUTERS/Athit Perawongmetha

ABD’de son haftalarda, Covid-19 virüsünün ” gerçek olup olmadığını anlamak için” Teksas eyaletinden düzenlenen partilerden birine katılan bir kişi enfekte olduktan sonra yaşamını yitirdi.

‘Virüsün bir aldatmaca olduğuna inandığı’ aktarılan 30 yaşındaki adamın yaşamını yitirmeden önce hemşirelere “Sanırım bir hata yaptım, bunun bir aldatmaca olduğunu düşündüm ama öyle değilmiş”  dediği öğrenildi.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, hastanın kaldırıldığı Houston Methodist Hastanesi’nin başhekimi Dr. Jane Appleby,  “Kimseyi telaşlandırmak istemiyorum ama insanların virüsün ciddiyetini anlamaları için gerçek dünyadan bazı örnekleri paylaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Enfekte olan ilk kişiye para ödülü verilen bu partilere katılmanın ‘erken ölümün bir yolu’ olduğunu söyleyen Appleby, geçen haftalarda virüs testlerinin yüzde beşinin pozitif çıktığını, son zamanlarda ise yapılan testlerin yüzde 22’sinin pozitif sonuç verdiğini aktardı. Appleby, Covid-19 nedeniyle hastaneye kaldırılan hastalarının yaş aralığının oldukça geniş olduğunu söyledi.