Kanal İstanbul Çevresindeki Araziye İmar İzni

Devlet iktidarının rant projesi Kanal İstanbul’un çevresinde kurulacak yeni şehrin uygulama imar planları onaylanıyor.

Bu kapsamda, Çevre ve Şehirlik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni planlarda Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın şirketinin satın aldığı arazi yapılaşmaya açıldı.

Turizm + ticaret alanı olarak olarak belirlenen 44 dönüm arazide emsale dahil 22 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Şu anki değerinin 20-25 milyon lira civarında olduğu söylenen araziyi Şeyha Moza’nın şirketi tarafından 12-13 milyon lira bedelle satın alınmış olabileceği belirtiliyor.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el-Sani’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır el-Missned, 8 Kasım 2018’de 100 bin lira sermaye ile Triple M Gayrimenkul Turizm Ticaret Anonim Şirketi’ni kurmuştu.

Başakşehir merkezli şirketin hisselerinin yüzde 45.45’ini Şeyha Moza’ya, yüzde 31.82’sini Katar eski Başbakan Yardımcısı Abdullah bin Hamad el-Attiyah’ın eşi olan Munira bint Nasır el-Misnad’a, yüzde 22.73’ünü ise Shanna Nasır el-Misned arasında paylaşılmıştı.

Şirket kurulduktan 1.5 ay sonra Kanal İstanbul güzergahında yer alan ve imar planlarında tarla olarak görünen 44 bin 702 metrekare araziyi satın aldı.