Kendisini Tehdit Eden Polislerden Şikayetçi Olmak İsteyen Avukata Yine Polislerden Baskı

Çalışma ofisini basan 4 kişiden şikayetçi olmak için polis çağıran avukat Tamer Yılmaz’a gelen polisler hakaret etti. Polislerden de şikayetçi olmak siteyen avukatı bir odaya kapatan polisler, avukatı şikayetçi olmaması için “ikna etmeye” çalıştı.

Gazete Duvar’dan Aynur Tekin’in haberine göre İstanbul Fatih’te bulunan avukatlık ofisinin önüne gelen dört kişi, avukat Tamer Yılmaz’ı tehdit etti ve ofisinden çıkmasını engelledi. Avukat Yılmaz’ın polis çağırması üzerine Avukat Yılmaz’ı tehdit eden dört kişiden ikisi polisleri görünce kaçtı. Kalan iki kişiden biri ise “Benim bir ilgim yok” diyerek olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Yılmaz, kaçan kişinin yakalanmasını isteyince polis, “Geç lan arabaya avukatsan avukatsın bana ne lan” diyerek Yılmaz’a insanların önünde hakaret etti. Ardından aynı polis Yılmaz’ın tehdit eden kişilere dönüp “Bu avukatlar hep böyle, siz de ondan şikayetçi olun” dedi.

Karakolda polislerin hakareti devam edince Avukat Yılmaz polislerden şikayetçi olmak istedi ancak Yılmaz, üzerinde “Danışma” yazan bir odaya alındı. Odaya izinli olan amirin yerine bakan polis memuru ve ilgili polis merkezinde görevli olmayan ancak olay yerine gelen polis otosu ekipler amiri olduğunu söyleyen bir polis de geldi.

Yaklaşık bir saat boyunca “Danışma” adı verilen odada tutulduğunu söyleyen Tamer Yılmaz “Beni hürriyetimden yoksun kılıp adı geçen polis memurundan şikayetçi olmamam için baskı yaptılar. Yaklaşık bir saat boyunca psikolojik işkenceye maruz bırakıldım, adeta bir ikna odası kuruldu. Önce iyi polis kötü polisi oynadılar. Polislerden biri ‘O zaman ben de seni Adalet Bakanlığı’na şikayet ederim. Ben de senin avukatlığını yakarım’ dedi. Diğeri ise ‘İşleri stresli iş, herkes şikayetçi olursa ben polislerime hiçbir işi yaptıramam. Zaten adli tatildeyiz dosyanın işleme alınması aylar sürer, bu işi uzatmayalım’ dedi.

Şikayetçi olduğu konular hakkında tutanak isteyen avukata tutanaklar verilmedi. Tehdit ve hakarete uğradığını gören kişileri de tanık olarak göstermek isteyen avukata polisler tanıkları hemen çağırmazsa ifadeleri almayacağını söyledi. Meslektaşlarıyla beraber Çağlayan Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan Yılmaz tehdit, hakaret, görevi kötüye kullanma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından polislere dava açılmasını istiyor.