Yemeksepeti, Çocuğa Yönelik Cinsel Şiddeti Ortaya Çıkaran İşçileri İşten Attı

Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi firmasında çocuğa yönelik cinsel şiddeti ortaya çıkaran üç depo çalışanı, alacağı olmadığına dair zorla belge imzalatılarak, işten çıkartıldı.

Halk TV’den Fırat Yeşilçınar’ın haberine göre Yemeksepeti’nin sahibi olduğu Banabi’nin Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan deposunda zihinsel engelli bir çocuk, bir işçinin cinsel şiddetine maruz kaldı. Bunun üzerine deponun bulunduğu mahallede yaşayan 14 yaşındaki kız çocuğu, deporda çalışan 3 işçinin yanına gelerek cinsel şiddete maruz kaldığını söyledi. İşçiler bu durumu patronlara iletti.

Kamera kayıtları incelendiğinde kız çocuğunun kendisine cinsel şiddet uyguladığını belirttiği işçiyle depoda kameranın gördüğü ve görmediği kör noktalarda uzun zaman geçirdiği görüldü. Cinsel şiddetin ortaya çıkarılmasından sonra 3 işçi başta işlerinden uzaklaştırıldı ve daha sonra işçiler, işten atıldı.

İşten atılan işçilerden Yücel Işıtan kendilerine tüm alacaklarını aldıklarına yönelik ve işten kendi istekleriyle ayrıldıklarına yönelik kağıt imzalatılmak istendiğini söyledi. Ayrıca firma yetkilileri işçilerden ellerindeki video ve ses kayıtlarını silmelerini istedi. Dediklerini yapmadıkları halde de işten çıkarılan işçiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarına yönelik edildiklerini söyledi.

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın, olayla ilgili olarak işten çıkartılan kişilerin cinsel şiddeti uygulayan kişiyi darp ettiklerini iddia ederek “Kişisel adalet arayışı kaosu beraberinde getirir; buna hukuken de kurum kültürü gereği de müsaade edemeyiz.” dedi. Cinsel şiddete maruz bırakılan kız çocuğunun yakını yaptığı açıklamada, “Olay ortaya çıktıktan sonra şirkete gittik. Sonrasında avukatlara yönlendirdiler. Avukatlar da bize para teklif ederek, olayın üstünü kapatmamızı istedi. Biz de kabul etmedik.” dedi.