Bilecik’te Ağaçların Kesilmesine Karşı Direniş

Bilecik Valiliği, Söğüt’deki Ertuğrul Gazi Türbesi’nin yanındaki yeşil alana cami ve Kuran Kursu yapılması için karar verdi. 70 yıllık ağaçların sökülmesi için bölgeye giden ekiplere karşı direniş başladı. Caminin, hemen yan taraftaki boş araziye yapılmasını isteyen bölge halkının eylemi üzerine ağaçların sökülmesi ertelendi.

Ağaçları sökmek için bölgeye iş makineleri sevk edilirken alana kimsenin yaklaşmaması için polis şeridi çekildi. Söğütlü bir grup vatandaş ise bölgeye giderek ağaçların sökülmesine engel oldu.

“Burası halkın, orada boş yer var camiyi oraya yapın. Kime peşkeş çekiliyor, buna kim karar verdi” diye konuşan bölge halkı, 5 yaşını geçmiş ağaçların sökülmesi durumunda dikileceği yerde kuruyacağına dikkat çekerek “Ağacıma dokunma” pankartı açtı.

Alanda bulunan Ayşe Tiryaki isimli yaşlı bir kadın, kendisini ikna etmeye çalışan Söğüt İlçe Emniyet Müdürü’ne “Ağaç kökünden kesilince kurur. Burası bizim manevi değerimiz. Ağaç katili misiniz? Kendimi asacağım hiç şakam yok” diye tepki gösterdi.

“Ağaç dikmeniz için size uygun bir yer bulalım” diyen Emniyet Müdürü’ne alandaki bir kişi ise “Mesele bu bölgenin betonlaşmaması. Mesele ağaç dikme meselesi değil. ’25 yaşındaki oğlumu öldürdün onun yerine bir çocuk daha yapayım’ mantığı olmaz. Buraya turistler geliyor” diye yanıt verdi.