81 İlde Etkinlik Yasağı ve TBB Seçimleri Tartışması

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği yeni karar ile sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının, birlik ve kooperatiflerce düzenlenecek etkinliklerin “Korona Krizi önlemleri” kapsamında 1 Aralık’a kadar ertelendiğini  duyurdu.

Bakanlık genelgesinde yasağa dair, “…01 Aralık 2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenecek…” ibaresi yer aldı.

Söz konusu yasak, çoklu baro gündemli tartışmaları da beraberinde getirdi. Devlet iktidarının çıkardığı yeni yasa ile illerde ikinci baroların açılmasına olanak sağlandıktan sonra ilk olarak İstanbul’da yeni baro kurulmuş ancak Türkiye Barolar Birliği (TBB) seçimine delege göndermesi için gereken Genel Kurul toplantısı 18 Eylül’e yetişmemişti. İçişleri Bakanlığı’nın bu genelgesi sonrası TBB seçimlerinin ertelenmesi ve yeni baroların delege göndermesinin önü açılmış olabileceği düşünülüyor.