Bolu F Tipi Hapishanesi’nde Tutsaklara Saldırı

Bolu F Tipi Hapishanesi’nde kalan tutsakların, hak ihlallerine karşı kapı dövme ve slogan atma eylemi yaptıkları için aileleri ve avukatları ile görüş yaptıkları bölüme gardiyanlar tarafından yerlerde sürüklenerek getirildikleri öğrenildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Bolu F Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutsak olan Latif Mollaahmetoğlu’nun kardeşi Dilan Mollaahmetoğlu, ağabeyi ile 2 Aralık günü yaptığı telefon görüşmesini aktardı. Mollaahmetoğlu, tutsakların avukat ve telefon görüşmelerine yerlerde sürüklenerek götürüldüğünü, bunun sebebinin de Korona Krizi sürecinde yaşanan hak ihlallerine tepki olarak tutsakların kapıları dövme ve slogan atma gibi eylemler gerçekleştirmesi olduğunu ifade etti. En son Kasım ayında yaptığı hapishane görüşünde “işkence uygulamasına tanık oldum” diyen Mollaahmetoğlu, şunları söyledi: “Abimi görüşe sürükleyerek getirdiler. Görüşmemiz bitmeden, son dakikalarda görüş kabinine girip, yine sürükleyerek götürdüler. Bu uygulama, hem tutuklulara hem de bize yapılan bir işkencedir. Camın ardındayız, kardeşimizi, yoldaşımızı darp ettiklerini, işkence yaptıklarını görüyoruz. Abim ve diğer tutuklular buna karşı direndi. Bir süre talepleri kabul edildi ancak aldığımız bilgilere göre kötü muamele yeniden başlamış.”  

Mollaahmetoğlu, “Abimle yaptığım telefon görüşmesinde, infaz memurlarının enfekte olmasından kaynaklı cezaevinde işleyişin durduğu, infazı biten kişilerin dahi işleminin yapılmasında sorunlar yaşandığını anlatı” diye konuştu.