Ankara Üniversitesi Öğrencileri: Bundan Sonrası Bizde

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin tutuklanmasına tepki gösteren Ankara Üniversitesi öğrencileri, kampüslerin kayyum rektörlere teslim edilmeyeceğini belirtti.

Ankara Üniversitesi öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’nde açılan sergi sebebiyle geçtiğimiz cuma günü dini değerlere hakaret iddiasıyla tutuklanan ve ev hapsi verilen 4 öğrenci için Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube binasında basın toplantısı düzenledi.

Öğrencilerin dini değerler bahane edilerek tutuklandığı belirtilen açıklamada “Bizler biliyoruz ki bu tutuklamalarla direnişimiz kırılmak isteniyor. Yaşananlar LGBTİ+ bireylere açık bir saldırıdır. Bu süreçte LGBTİ+ bireylere yöneltilen nefret söylemleri artmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamayı okuyan Ankara Üniversitesi öğrencisi Büşra Gerçek, öğrencilerin açıkça hedef gösterildiğine dikkat çekerek  kayyum rektör Melih Bulu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da bu durumu körüklediğine işaret etti.

Açıklamada “Boğaziçi’ndeki arkadaşlarımızın tutuklanması bütün üniversite öğrencilerini ilgilendiren bir konudur. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız, bundan sonrası bizde. Üniversitelerden uzaklaştırılması gerekilen kişiler nefret söylemi üreten sizlersiniz, kampüslerimizi sizlere ve atanmış rektörlere bırakmayacağız.” ifadelerine yer verildi.