Emine Yanıkoğlu’nu Katleden Erkek Cinayeti Hatırlamadığını Söyledi

Ankara’nın Keçiören ilçesine bağlı Yayla Mahallesi’nde 30 Temmuz 2020 tarihinde Emine Yanıkoğlu’nu katleden Soner Yanıkoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. Görülen duruşmada katil erkek Soner Yanıkoğlu, “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.

Duruşmayı takip etmek isteyen çok sayıda kadın pandemi gerekçesiyle salona alınmazken, duruşmaya Emine Yanıkoğlu’nun aile avukatları, ailesi ve yakınları katıldı. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmaya sanık Soner Yanıkoğlu da Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ve Ankara Barosu müdahillik talebinde bulundu.

Ardından savunması alınan katil Soner Yanıkoğlu, “cinnet” geçirdiğini ve olayı hatırlamadığını ileri sürdü. Katil, olay günü üzerinde bulunan av tüfeğini ise başkasına satmak için yanına aldığını iddia etti. Yanıkoğlu ayrıca, Emine Yanıkoğlu’nun kendisini aldattığını ve çocuklarına bakmadığını ileri sürdü.