Kadınlar Seslendi: Aklamayın Yargılayın

Katledilen kadın Pınar Gültekin davasında devletin aklama çabası devam ediyor.

Pınar Gültekin’in ailesinin avukatı Rezan Epözdemir’in geçen celsedeki ‘reddi hakim’ talebi kabul edilmedi. İtiraz üzerine Muğla 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen talep reddedilirken, Av. Epözdemir’in itirazı ardından reddi hakim talebi bu kez 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi de talebi kabul etmedi. Bu gelişmenin ardından davanın, 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam edileceği öğrenildi. 

Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2’inci duruşmada Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin tarafından reddi hakim talebinde bulunulmuştu. Pınar Gültekin’in arkadaşı Ceren Tunç’un tanık olarak dinlendiği sırada Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin sinirlenerek duruşma salonunu terk etmişti. Ceren Tunç’un mahkemede verdiği ifadede katil Cemal Metin Avcı’dan Pınar Gültekin’in tehditle para aldığına yönelik iddiası sonrası baba mahkeme başkanının tanığı yönlendirdiğini ileri sürmüş ve ardından reddi hakim talebinde bulunması üzerine duruşma sonlandırılmıştı.

Duruşma öncesinde bir araya gelen çok sayıda kadın, adliye önünde bir araya geldi.

Duruşma öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan avukat Epözdemir ” Diri diri yakılmış bir kadın, sonrasında beton dökülmüş, deliller karartılmış, planlı bir cinayet var. Fakat mahkeme bu vahşice cinayeti işleyen sanıkları yargılamak yerine Pınar Gültekin’in özel hayatını yargılamaya çalışıyor. Android telefon şifresini soruyor. Telefonundaki bilgi ve belgeleri soruyor. Bunun yargılamaya ne katacağını anlamakta güçlük çekiyoruz. Biz sanıkların işlediği bu hunharca cinayeti yargılayacak iken, Pınar Gültekin’in özel hayatını yargılar hale geldik.” dedi. Ayrıca mahkemenin bu tutumu karşısında adalet beklentilerinin olmadığı belirtti.

Muğla Kadın Dayanışması ve Danışma Derneği adına açıklama yapan Canan Budak da katleden kadar yardım edenlerin de bu cinayetten sorumlu olduğunu dile getirerek, mahkemenin tutumuna “Yalnızca Pınar Gültekin katliamında değil, tüm kadın katliamlarında katillerin, gücünü cezasızlık politikasından aldığını biliyoruz” şeklinde tepki gösterdi.