Artı Gerçek ve Artı TV’de İşçi Kıyımı Devam Ediyor

Artı Gerçek ve Artı TV’de işten çıkarmalar devam ediyor. Daha önce sık sık mobbing, değersizleştirme ve işten atma ile gündeme gelen Artı Medya’da, bu kez 50’den fazla işçi işten atılıyor.

2017’de Almanya’da kurulan Artı Medya, bünyesinde çalışan gazetecilere yönelik mobbing, değersizleştirme, işten atma ile sık sık gündeme gelmiş, gazeteciler çareyi sendikalaşmakta bulmuştu.

Kurum bünyesinde çalışan gazetecilerin 4 yıl süren mücadeleleri, DİSK Basın-İş sendikası ile Artı Medya yönetimi arasında bir iş protokolü imzalanmasıyla “sonuç vermiş”, sendika bu protokolü bir iyi niyet göstergesi olarak geçtiğimiz günlerde yayınlamış ve iş yerine teşekkür etmişti.

23 Mart itibariyle işyeri yetkili sendikası DİSK Basın-İş, Artı TV yönetiminin iş yeri temsilcisi Cenk Kolçak’ı “ücretsiz izne” çıkardığını ve ilgili şirketlerle sözleşme feshi yoluyla tüm işçilerin işsiz bırakılacağını duyurdu.

Kendini “patronsuz iş yeri” olarak tanımlayan Artı Medya’nın Cenk Kolçak’ı “ücretsiz izne” çıkarma bahanesi ise oldukça ironik: “Hiyerarşiyi gözetmemek!”

DİSK Basın-İş tarafından, “Doğrudan Artı TV yönetimine, Celal Başlangıç, Ragıp Duran, Ayşe Yıldırım, Kenan Azizoğlu, Emin Arslan, Dilhun Gençdal ve Fatih Yapıcı’ya” denilerek yapılan açıklamada, “yönetimin protokole imza atmasını iyi niyet olarak okuduk meğer büyük bir yanılgıymış” ifadelerine yer verildi.

Sendika, “ispiyon, jurnalleme, dedikodu” mekanizmalarıyla karar veren yönetimin kararını tanımadığını duyururken, “yönetimin iyi niyeti olarak kamuoyuna duyurduğu protokole aykırı davranışını çalışanların, sendikanın ve kamuoyunun aklıyla alay etme olarak” gördüğünü açıkladı.

Anarşist bir yayın olarak DİSK Basın-İş’in konuyla ilgili açıklama ve dayanışma çağrısını sizlerle paylaşıyor, Artı Gerçek ve Artı Medya işçileri ile dayanışma içinde olacağımızı belirtiyoruz.

https://diskbasinis.org/index.php/tr/basin-aciklamalari/1208-art-tv-ve-art-gercek-te-gazeteci-k-y-m