Gençlik Örgütleri’nden “Katil Aklayan” Medya Önünde Eylem

Geçtiğimiz günlerde, Ayasofya’nın camiye dönüştürülüp muhafazakar kalabalıkların sokaklarda mobilize edilmesinden bir gün önce faşist katil Haluk Kırcı, Haber Global kanalında yayınlanan ‘Jülide Ateş ile 40’ programına katılmıştı. Kırcı, programda “Katliam katliam denilip geçiliyor.  Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik”  şeklinde sözler sarf ederek 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de 7 devrimcinin yaşamını yitirdiği katliamı sahiplenmişti.

Bugün, bileşenleri arasında Anarşist Gençlik’in de bulunduğu Gençlik Örgütleri, katil Kırcı’yı ekranlarına taşıyarak katliamı meşrulaştıran ve “aklamaya” çalışan Haber Global adlı televizyon kanalı önündeydi.

Eylemde okunan basın açıklamasında 1 Mayıs 1977, 16 Mart Katliamları hatırlatılarak bu katliamlarda faşist çetelerin bu ve benzeri katliamları devlet desteğinde gerçekleştirdiği hatırlatıldı.

Haber Global’deki programa çıkarılan katil Haluk Kırcı’nın da devlet destekli bu katliamlardan Bahçelievler Katliamı’nın sorumlusu olduğunun altı çizilerek, Kırcı’nın daha sonraki yıllarda da devletin adaletsizliği ile serbest kaldığı belirtildi.

“Unutmak Yok Affetmek Yok”, “Katillerden Hesabı Gençlik Soracak” sloganlarının atıldığı eylem, Haber Global önüne, katledilen devrimcilerin hesabını sormak için faşist katillerin döktükleri kanları simgeleyen kırmızı boya dökülerek sonlandırıldı.