Antakya Barosu Başkanına “Kimlik Sorma” Gözaltısı: “Biz Devletiz…”

Ailesiyle yemek yediği restoranda kimlik soran polisten, neden kimlik sorduklarına dair dayanak isteyen Antakya Baro Başkanı Ekrem Dönmez gözaltına alındı.

Kendisinden kimlik isteyen polislere, “Yazılı emir olmadan göstermiyorum,” yanıtını veren Dönmez’e polisler  “Biz devletiz, kanunsuz iş yapmayız” diye karşılık verdiler. “Şu an kanunen suç işliyorsunuz” suçlamasında bulunan polislere Ekrem Dönmez de “Suçun ne olduğunu bileyim?” diye sordu.

Karşılıklı bu yapılan bu konuşmaların ardından polis, Baro Başkanı Ekrem Dönmez’i zor kullanarak gözaltına aldı. Dönmez, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, sosyal medyaya yansıyan görüntüler tepki çekti. Çok sayıda baro başkanı ve sosyal medya kullanıcısı, Dönmez’e destek mesajları attı.

Sosyal medya hesabından Ekrem Dönmez’in gözaltına alındığını duyuran Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, “Ailesiyle yemek yediği lokantada kimliğini almak isteyen polislerden dayanak isteyen Hatay Barosu Başkanımız Ekrem Dönmez, zorla götürülüp gözaltına alındı. Sosyal medya açık olduğu için bu bilgiyi sizlerle paylaşabiliyorum. Hepimiz başkanımızın yanındayız, yola çıkmaya hazırım” dedi.

Ekrem Dönmez kimliğinin öğrenilmesinin ardından yaklaşık bir saat daha keyfi bir şekilde gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.
Dönmez’in, kendisini gözaltına alan kolluk görevlileri hakkında “hürriyeti tahdit” suçundan suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.