Yunus Emre Şen’i Anmanın Cezası 1 Yıl Hapis

20 Temmuz 2015’te gerçekleştirilen Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren SGDF üyesi Yunus Emre Şen’in anmasına katıldığı gerekçesiyle bir kişiye 1 yıl hapis cezası verildi.

Van’da yaşayan Fadıl Barıştıran’a, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitiren Yunus Emre Şen için düzenlenen anma töreninde Kürtçe, “Hemu şehide Kürdistanê ra El Fatiha” (Tüm Kürdistan şehitleri için El Fatiha dediği gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla dava açıldı.

Van 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada geçen yıl Karşıyaka Yeni Mahalle Mezarlığı’ndaki anmaya katılan Barıştıran’a 1 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme kararında Yunus Emre Şen için, “MLKP üyesi” ifadesi kullanılırken, Fadıl Barıştıran için de “Karşıya Mahallesi Mezarlığı’nda yaklaşık 40 kişinin katılımıyla düzenlenen anma etkinliğinin dağılımı sırasında Kürtçe olarak ‘Hemu şehide Kürdistane ra El Fatiha’ şeklinde slogan attığı, sanığın söz konusu sloganı attığını ikrar ettiği, atılan sloganın içeriği itibariyle üzerine atılı terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işlediği anlaşılmaktadır” denildi.

Bir yıl hapis cezası verilen ve davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyan Fadıl Barıştıran, kararla ilgili, “Açıkçası şaşırdım diyemem.Yunus Emre Şen Kobanê’ye, çocuklara oyuncak götürdüğü sırada IŞİD tarafından katledildi. Hukukun olmadığı bir noktada yorum yapmak mümkün değil. Konuya ilişkin kovuşturmaya gerek olmadığına dair bana yazı gelmişti ama nedense yeniden dava açıldı ve ilk duruşmada mahkemeden tarafıma ceza verildi” dedi.