İdlip’te Cihatçı Çetelere Rus Hava Operasyonu

İdlip’te Rusya hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Reyhanlı’nın karşısında bulunan ve cihatçı terör çetesi El Kaide bakiyesi Heyet Tahrir eş Şam (HTŞ) kontrolündeki Bab el Hava sınır kapısı yakınlarında bulunan, akaryakıt noktalarını hedef aldı.

HTŞ’nin “siyasi kanadı” Kurtuluş Hükümeti’nin İdlip’teki en önemli ekonomik girdileri arasında yer alan akaryakıtın, transfer noktalarının vurulduğu hava operasyonları çerçevesinde, Ankara’nın “açık desteğindeki” bazı cihatçı çetelerin de hedef alındığı belirtiliyor. Suriye Arap Ordusu’nun halen sürdürdüğü kara harekatlarına hava desteği olarak değerlendirilen hava operasyonlarında, Şam Kolorduları adlı cihatçı çeteye ait bir karargahın da vurulduğu öğrenildi.

Hava operasyonlarının, Anadolu Ajansı tarafından “Rus savaş uçakları tarafından” yapıldığı bilgisi geçilirken, TC Savunma Bakanlığı twitter hesabından, Şam yönetimini suçladı. Bakanlık hesabından yapılan paylaşımda, “Saldırıların derhâl sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunuldu.” ifadeleri dikkat çekti.